Polityka prywatności

Wstęp

Ponieważ szanujemy prywatność wszystkich odwiedzających serwis internetowy www.lhcg.pl pragniemy poinformować, że dane osobowe przechowywane są w sposób zgodny z wymogami polskiego prawa (w szczególności w zgodzie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. – Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późniejszymi zmianami).

Jakie dane są zbierane od użytkowników: ?

1. Firma Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska z siedzibą w Warszawie przy ul. Nowickiego 10 lok. 83, informuje, że dane osobowe oraz dane teleadresowe, otrzymywane przez firmę Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska będą używane tylko i wyłącznie w następujących celach:

Udzielenia użytkownikowi odpowiedzi na zadane przez niego pytanie, komentarz lub wyjaśnienie poruszonego przez użytkownika zagadnienia.

– Przekazanie użytkownikowi oferty handlowej firmy Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska, w przypadku gdy wyraził on zainteresowanie produktami sprzedawanymi przez firmę, poprzez formularz kontaktowy, za pośrednictwem poczty elektronicznej lub inną drogą.

2. Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska informuje, że wszelkie dane osobowe oraz dane teleadresowe otrzymywane przez firmę za pośrednictwem niniejszego serwisu internetowego, będą wykorzystywana wyłącznie przez pracowników firmy Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska w celach służbowych i nie będą sprzedawane lub udostępniane żadnym innym firmom, podmiotom lub osobom fizycznym.

3. Podczas korzystania z serwisu www.lhcg.pl przetwarzane są następujące dane o użytkownikach:

– Uruchamiając usługę subskrypcji użytkownik wyraża zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną informacji dotyczących najnowszych informacji z zakresu działań Lion’s Head Communications Group i zmian oferty produktowej firmy Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska w wybranych przez siebie grupach asortymentowych

– Użytkownik może w każdej chwili zrezygnować z otrzymywania Subskrypcji pisząc do nas mail na adres: kontakt@lhcg.pl. Za pomocą formularza kontaktowego zbierane są dane określone przez pola formularza.

4. Dodatkowo, aby jeszcze lepiej dopasować naszą ofertę do Państwa potrzeb korzystamy z funkcji Google Analytics, które zaimplementowano na podstawie reklam displayowych (np. remarketing, raporty wyświetleń w sieci reklamowej Google, integracja narzędzia DoubleClick Campaign Manager lub raporty zainteresowań i danych demograficznych Google Analytics);

5. Użytkownik ma możliwość zrezygnowania z usługi Google Analytics dla reklam displayowych i dostosowania reklam w sieci reklamowej Google za pomocą Ustawień reklam.

6. Informujemy, że na rynku jest wiele narzędzi, które uniemożliwiają wyświetlanie reklam i jeżeli odwiedzający nasz serwis życzy sobie anonimowości, rekomendujemy zainstalowanie oprogramowania tzw. Adblock.

W jaki sposób są wykorzystywane dane, a w szczególności czy są przekazywane innym firmom?

Dane przechowywane są w postaci wydzielonej bazy, w sposób bezpieczny, gwarantujący brak dostępu podmiotom trzecim. Korzystamy z narzędzia mailingowego, które w sposób bezpieczny przechowuje adresy mailowe naszych Klientów.

W jaki sposób można dokonać zmian w danych osobowych użytkownika?

Mają Państwo prawo wglądu do swoich danych osobowych i adresowych oraz ich poprawiania. Na żądanie poinformujemy Państwa pisemnie, zgodnie z obowiązującymi przepisami, czy i które dane osobowe są u nas przechowywane.

W jaki sposób są zabezpieczane dane pobierane od użytkowników?

Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska stosuje techniczne i organizacyjne środki bezpieczeństwa, by chronić administrowane przez nas dane osobowe przed przypadkową lub celową manipulacją, utratą, zniszczeniem lub dostępem osób nieuprawnionych. Nasze środki bezpieczeństwa są na bieżąco aktualizowane wraz z rozwojem technologicznym.

Ciasteczka Cookies

1. Aby zapewnić jak najlepiej sprofilowaną ofertę pod danego klienta, informujemy, że korzystamy z technologii zbierania ciasteczek – tzw. Cookies.

2. Pragniemy zwrócić Państwa uwagę na fakt, że bez umieszczania niektórych plików cookie w Państwa urządzeniu nie jesteśmy w stanie oferować wszystkich funkcjonalności naszego Serwisu. Informujemy również o tym, że podobnie jak praktycznie wszystkie serwisy internetowe, umożliwiamy osobom trzecim zamieszczanie i uzyskiwanie dostępu do cookies. Jednakże mogą Państwo uniknąć wszystkich lub niektórych tego rodzaju plików poprzez odpowiednie skonfigurowanie ustawień przeglądarki lub zgłoszenie rezygnacji bezpośrednio do odpowiedniego podmiotu zewnętrznego, co omawiamy szczegółowo poniżej.

3. Cookies są to krótkie informacje, które dany serwis zapisuje na dysku Twojego komputera w postaci plików tekstowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie obliczyć, jak dużym powodzeniem cieszy się nasza witryna. Rozpoznajemy Cię, aby dowiedzieć się jakiej informacji potrzebujesz i czego szukasz na naszej stronie. Chcemy wiedzieć, które kategorie odwiedzasz częściej niż pozostałe, dzięki temu możemy stać się jeszcze ciekawszym i lepszym serwisem niż dotychczas. To Ty dajesz nam wiedzę o tym, w jakim kierunku powinniśmy się rozwijać, jakie są Twoje wymagania, czego brakuje, a wydaje Ci się, że powinno znaleźć się na naszej stronie. Korzystanie z serwisu www.lhcg.pl oznacza, że Użytkownik akceptuje zawarte zasady w obowiązującej Polityce Prywatności.

4. Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska nie odpowiada za zawartość plików cookies wysyłanych przez inne strony internetowe, do których linki umieszczone są w witrynie www.lhcg.pl.

5. Użytkownik witryny www.lhcg.pl może samodzielnie wyłączyć pliki cookies poprzez zmianę ustawień w swojej przeglądarce internetowej:

a) Blokowanie plików cookies w przeglądarce Mozilla Firefox: w menu „Narzędzia” należy wybrać „Opcje” i w nich zakładkę „Prywatność”. Przeglądarka daje możliwość wyłączenia śledzenia użytkownika w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn.

b) Blokowanie plików cookies w przeglądarce Internet Explorer: w menu „Narzędzia” należy wybrać „Opcje internetowe” i w nich zakładkę „Prywatność”. Specjalnym suwakiem można regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem „Witryny” zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych.

c) Blokowanie plików cookies w przeglądarce Opera: przyciskiem „Opera” w lewym górnym rogu należy otworzyć menu i wybrać w nim „Ustawienia” i dalej „Wyczyść historię przeglądania…”.

Oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookies, jest tam też przycisk „Zarządzaj ciasteczkami…” prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn.

d) Blokowanie plików cookies w przeglądarce Chrome: w menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki należy wybrać „Narzędzia” a następnie „Wyczyść dane przeglądania…”. Oprócz możliwości czyszczenia plików cookies, znajduje się tam link „Więcej informacji”, który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

e) Blokowanie plików cookies w przeglądarce Safari: w menu „Safari” należy wybrać „Preferencje” i w nich zakładkę „Prywatność”. Znajdują się tam liczne opcje dotyczące plików cookies

f) Blokowanie plików cookies w telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych: każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta danego urządzenia mobilnego.

6. Informujemy, że brak akceptacji niektórych plików cookies uniemożliwi poprawne działanie serwisu w pełnym zakresie.

7. Dane są zbierane kiedy Użytkownik kontaktuje się z nami poprzez witrynę www.lhcg.pl. Gdy kontaktujesz się z nami celu dokonania danych czynności (np. poprzez formularz kontaktowy), za pomocą strony internetowej, telefonu, czy też poczty e-mail, wymagać będziemy przekazania nam Twoich danych osobowych w postaci imienia, nazwiska, adresu email w celu potwierdzenia Twojej tożsamości i możliwości zwrotnego kontaktu. Podanie tych danych nie jest obowiązkowe, lecz jest niezbędne do dokonania czynności lub uzyskania informacji, które Cię interesują.

8. Wykorzystywanie danych: dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na serwisach lub też do zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach (za pomocą narzędzia Google Analytics). dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Użytkownikiem witryny a Lion’s Head Communications Group Aleksandra Paulska będą wykorzystane wyłącznie w celu możliwie poprawnej, pełnej i sprawnej odpowiedzi na Twoje zapytanie.

9. W ramach serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika

10. Dane uzyskiwane przez nas dzięki plikom cookies nie są przypisywane do konkretnej osoby.

Google Analytics

Korzystamy z Google Analytics, usługi tworzenia statystyki stron internetowych świadczonej przez Google, dzięki której pliki cookie zostają zamieszczone na Państwa urządzeniu. Informacja wytworzona przez plik cookie, dotycząca korzystania przez Państwa z Serwisu (w tym Państwa adres IP, który znajduje się tam, gdzie Państwo znajdują się w internecie) będzie przekazana i przechowywana przez Google na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie wykorzystywał te informacje w celu oceny korzystania przez Państwa z Serwisu, zestawiania raportów z działalności prowadzonej na witrynie dla operatorów witryny oraz świadczenia innych usług dotyczących działalności na witrynie i korzystania z internetu. Google może również przesyłać takie informacje podmiotom zewnętrznym, jeżeli wymagają tego przepisy prawa lub w przypadku, gdy podmioty zewnętrzne przetwarzają je w imieniu Google. Google nie będzie kojarzył Państwa adresu IP z innymi danymi znajdującymi się w posiadaniu Google. W celu uzyskania dalszych informacji o Google Analytics, prosimy zapoznać się z informacjami na temat Cookies and Analytics, oraz Polityką Zachowania Poufności danych dla Google Analytics dotyczącej Google Analytics. Mogą Państwo wybrać także opcję rezygnacji z zamieszczenia w/w plików na Państwa urządzeniu pod adresem Google Analytics Opt-out.

DoubleClick może zamieścić w Państwa urządzeniu dwa pliki cookie: „test_cookie”, który pozostaje tam przez 15 minut i „id”, który pozostanie w urządzeniu przez dwa lata. Pliki te mają pomóc w świadczeniu usług docierania do konkretnych kategorii odbiorców na rzecz wydawców i reklamodawców. Więcej na ten temat można przeczytać tutaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads/, a z pobierania plików cookie przez Państwa urządzenie można zrezygnować tutaj: http://www.google.co.uk/intl/en/policies/privacy/.

Postanowienia końcowe

1. Niniejsza Polityka Prywatności może w przyszłości ulec zmianie poprzez opublikowanie nowej wersji w Serwisie. W takim przypadku po skorzystaniu z Serwisu ponownie zostanie Państwu wyświetlona informacja o zasadach zamieszczania cookies za pośrednictwem Serwisu.

2. W razie problemów lub wątpliwości prosimy o kontakt: kontakt(at)lhcg.pl. Zamiast znaku „(at)” prosimy wstawić symbol „@”.